انواع کاربردهای رشته کادایف

رشته کادایف چیست؟

 

رشته کادایف یکی از انواع خوراکی های رشته ای است که ترکیبات آن شامل آرد گندم یا سمولینا و آب به صورت نوارهای نازک و خشک می باشد. کادایف بسیار به خمیر یوفکا شباهت دارد تنها با این تفاوت که یوفکا به صورت خمیری و ورقه ای بوده اما کادایف به صورت نازک و رشته ای است. استفاده از این نوع رشته ها در ترکیه بسیار متداول بوده و امروزه دراغلب شهرهای ایران به ویژه تبریز مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از انواع کادایف که در تبریز تهیه و استفاده می شود رشته ختایی است که به صورت نواری و تور مشبک می باشد.

این نوع رشته ختایی آذربایجانی معمولا در ماه رمضان در بازار تبریز با استفاده از گردوی خرد شده، دارچین، زنجبیل، پودر گل سرخ، شکر، آب، گلاب و روغن زیتون تهیه می شود. یکی دیگر از انواع آن در گیلان تهیه شده و رشته خوشکار نامیده شده است. انواع دسرهای کادایف با پودینگ، فرنی، شیر و عسل سرو می شود.



انواع کاربردهای رشته کادایف:

 

  • 1- دسر کادایفی یا کاتایفی که یونانی بوده و با استفاده از رشته ها اشکال مختلف خمیرهای لوله ای و لانه پرنده ای تهیه شده و داخل آنها با استفاده از آجیل خرد شده پر می شود.
  • 2- دسر کادایف ترکی ازشکر، شیر، آرد ذرت، زرده تخم مرغ و گلاب به همراه تل کادایف تهیه شده و با پسته و گردوی خرد شده تزیین شده است.
  • 3- باقلوا عربی که از ترکیب رشته کادایف، شیر و عسل در نبود رشته شعریه استفاده می شود.
  • 4- کونفه یک دسر پنیری ترکی است که از رشته یا تل کادایف تهیه می گردد. البته این نوع دسر در شام و مصر و فلسطین نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است. طرز تهیه کونفه که امروزه در کشورهای مختلف خاورمیانه مانند یونان، بالکان، قفقاز و ... به صورت سنتی تهیه می شود متفاوت است . اما به طور کلی رشته کادایف ابتدا باید در شربت شیرین و شکری خیسانده شود و در تهیه آن از لایه های پنیر، خامه آجیل استفاده می شود. همانطور که گفته شد با توجه به مناطق مختلف مواد مختلفی استفاده می شود برای مثال پنیر اورفه و پنیر ختای که از شیر خام تهیه می شود متعلق به مناطق خاصی بوده و در همه کشورها وجود ندارد. برای تهیه کونفه این پنیر را بین دو لایه کادایف مویی قرار می دهند. و با قرار دادن در بشقاب های مسی کوچک پخته می شود و به صورت داغ مصرف می شود.
  • 5- باقلوا ترکیه ای نیز به صورت های مختلف تهیه می شود و این نوع از باقلوا که با رشته کادایف تهیه می شود محبوبیت بسیار زیادی دارد.


شما




/ 0 نظر / 65 بازدید